The Abandoned Websites Project


Inleiding

De inspiratie voor dit project kwam van het volgende artikel van Mental Floss, "17 Ancient Abandoned Websites That Still Work".

In dit artikel worden enkele websites besproken die gebouwd zijn in de jaren 90/begin 2000 en die sinds dat ze gebouwd zijn niet of nauwelijks meer zijn aangepast. Ik was op dat moment op zoek naar een interessant project om mijn kennis en vaardigheden op het gebied van front-end development & interaction design uit te breiden. Deze oude onaangepaste websites inspireerde me om nieuwe moderne website(-ontwerpen) te creëren gebaseerd op de inhoud en stijl van deze websites. Hiervoor zijn voor elke website nieuwe sitemaps, wireframes en grafische ontwerpen gemaakt, voordat er een nieuwe, responsive website gebouwd kon worden voor deze oude sites.

Three Rivers Stadium

Het Three Rivers Stadium was een American Football/Baseball stadium in de stad Pittsburgh,PA, USA. Van 1970 tot 2000 was het stadium de thuisbasis voor de Pittsburgh Pirates (MLB) en de Pitssburgh Steelers(NFL). Na de sluiting van het stadium in 2000 is het stadion vernietigd in 2001, echter de website staat nog steeds online.

De oude Website : http://www.3riversstadium.com/

De nieuwe website : Volg deze link om de nieuwe website te bekijken

U kunt de broncode van de nieuwe website via deze link downloaden

What did you do in the war, grandma?

What did you do in the War, grandma? Is een schoolopdracht gemaakt door studenten Engels op de South Kingstown High School in 1997. Tijdens deze opdracht hebben de studenten interviews gehouden met vrouwen die leefden tijdens de tweede wereldoorlog, om erachter te komen hoe deze vrouwen de oorlog beleefde. Deze website is een online verslag van deze opdracht, met een introductie door de lerares, een tijdlijn met belangrijke gebeurtenissen uit de 2e wereldoorlog en natuurlijk de interviewverslagen.

De oude website : http://cds.library.brown.edu/projects/WWII_Women/tocCS.html

De nieuwe website : Volg deze link om de nieuwe website te bekijken

U kunt de broncode van de nieuwe website via deze link downloaden

Wild Wild West

Tijdens dit project heb ik een nieuwe promotie website gemaakt voor de 1999 action comedy “Wild Wild West”, geregisseerd door Barry Sonnenfeld en met hoofdrollen voor Will Smith en Kevin Kline. De film was een commerciële mislukking en wist wereldwijd slechts 220 miljoen te verdienen, terwijl het budget voor de film 170 miljoen bedroeg. De film werd daarnaast ook zeer slecht ontvangen door filmcritici. Het lijkt er op dat Warner Brothers waarschijnlijk al voor de filmrelease niks meer deed met de promotie website voor film, omdat veel inhoud niet (meer of nooit) beschikbaar (geweest) is.

De oude website : http://wildwildwest.warnerbros.com/cmp/frameset.html

De nieuwe website : Volg deze link om de nieuwe website te bekijken

U kunt de broncode van de nieuwe website via deze link downloaden